Om

Retrobiblioteket er et samarbeidsprosjekt mellom fylkes- og folkebibliotekene i Aust- og Vest-Agder og skal legge til rette for et mangfold av litteraturformidlingsaktiviteter og arrangementer på bibliotekene i 2018. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Målet med prosjektet er å støtte opp om bibliotekets rolle som aktiv litteraturformidler med fokus på leseglede hos voksne. Retrobiblioteket ønsker å legge til rette for nye oppdagelser og gode leseopplevelser i biblioteket og invitere brukerne til å dele sine egne favoritter med andre. Gjennom utvalgte temaer, fysiske og digitale verktøykasser og en foredragsholdermeny, skal prosjektet bidra til å synliggjøre bredden i bibliotekenes samlinger og rette oppmerksomheten mot eldre og nyere litteratur og forfatterskap som kan overraske, berike, skape gjenkjennelse og peke på nye sammenhenger.

De fleste bøkene som er inkludert i verktøykassene er tilgjengelige på bokhylla.no.

Nettsiden og utstillingene er laget i samarbeid med designer Idunn Sem
tlf: 93871274 // idunn.sem@gmail.com // idunnsem.myportfolio.com

Kreditering // retrobibliotekets bildeserie: 

Bilde 1. Wenche Christiansen var biblioteksjef i Nittedal fra 70-tallet til 2007. (Fotograf ukjent, eier Akershusmuseet, kilde Digitalt Museum).

Bilde 2. Utlånsrommet Læseforeningen for Kvinder (Fotograf Ingimundur Eyolfsson, eier Nasjonalbiblioteket, kilde Digitalt museum).

Bilde 3. Deichmanske bibliotek, Bogstadveien filial (Fotograf Leif Ørnelund, eier Oslo Museum, kilde Digitalt museum).

Bilde 4. Mann leser bok, Sverre Bårdseth, Moelv (Fotograf Håkon prestkværn, eier Domkirkeoddens Fotoarkiv, Digitalt museum)

Bilde 5. Aase Jacobsen tar seg en røyk mens hun leser bok. Hun har en mørk kjole og et lyst, stripet forkle på seg. På veggen bak henne henger et bilde av sønnen Arne. (Fotograf Fridtjof Johan Jacobsen, eier Finnmark fylkesbibliotek, kilde Digitalt museum).